PROGRESIVNA STEKLA

Deli

   

KAJ SO PROGRESIVI?

Progresivna oz. multifokalna ali večžariščna stekla, so kot pove že tudi samo ime, stekla, ki imajo več žarišč.

Takšna stekla so “razdeljena” na tri segmente:

  • zgornji del stekla, ki je namenjen daljavi,
  • spodnji del stekla, ki je namenjen bližinskemu delu oz. branju ter,
  • srednji del stekla, ki povezuje daljavo ter bližino- s kanalom v katerem se nahajajo vmesne dioptrije za čist pogled tudi na vse vmesne razdalje med daljavo ter bližino.

Torej, progresivna stekla so stekla, ki osebi omogočajo jasen pogled na blizu, daleč in vse vmesne razdalje.

ZA KOGA SO PROGRESIVNA STEKLA PRIMERNA?

Očala, v katera so vgrajena progresivna stekla, so primerna za ljudi, ki imajo težavo z ostrim vidom na daljavo kot tudi že z branjem. Primerna so tudi za tiste, ki imajo težave samo z branjem in imajo razgiban vsakdan, kjer bi bilo konstantno iskanje očal težavno. S takšnimi očali si oseba omogoči v vsakem trenutku nošnje očal čist pogled na vse možne razdalje.

ALI POZNAMO VEČ RAZLIČNIH VRST PROGRESIVOV?

Progresivov poznamo več različnih vrst in dizajnov. Kakšen tip progresivnih stekel bi bil najbolj primeren, je odvisno od vsakega posameznika, dioptrije, njegovega vsakdana, službe in drugih potreb. Pri le tem, vam v naših optikah pomagajo izkušeni optiki ter svetovalci, ki glede na vse parametre in dejavnike pomagajo izbrati najbolj optimalno steklo.

KAKO POTEKA NAKUP PROGRESIVNIH OČAL?

Prvi in zelo pomemben korak pri nakupu progresivnih očal, je kvaliteten pregled in točna izmera dioptrije. V naših poslovalnicah lahko opravite optometristični pregled, kjer vam strokovnjaki za izmero dioptrije strokovno ter kvalitetno odmerijo dioptrijo, ter vam že vnaprej malenkost svetujejo glede stekel, ki bi bila najbolj primerna za vas.

Drugi korak je seveda izbira primernega okvirja. Pri tem vam seveda priskočijo na pomoč tudi naši izurjeni optiki ter svetovalci, kateri strankam pomagajo izbrati okvir, ki je tako primeren za vgradnjo progresivnih stekel, kot tudi estetsko ter modno svetovati glede na želje stranke in glede na njihovo obliko obraza.

Naslednje sledi podrobna predstavitev različnih progresivnih stekel, ki so glede na dioptrijo ter potrebe stranke najbolj primerni. Pri tem vam naši optiki razložijo razlike med določenimi produkti ter njihove prednosti. Prav tako vam predstavijo tudi vse potrebno iz cenovnega vidika, kar seveda tudi vpliva na odločitev vsakega posameznika.

Zadnji korak pri nakupu so dodatne meritve. Po končani predstavitvi različnih progresivov in ob odličitvi stranke za določen produkt, sledijo še dodatne meritve. Optik pri tem izmeri medzenično razdaljo posameznika (medzenična razdalja- razdalja od sredine nosu do desne in leve zenice posamezno), ter začrtajo višino vgradnje glede na strankin pogled skozi okvir na obrazu. Prav tako dodatno še lahko odmerijo naklon ter oddaljenost očalnih stekel od oči.

KAKŠNE SO PREDNOSTI NOŠENJA PROGRESVINIH OČAL?

Dve največji prednosti nošnje progresivnih očal sta:

JASEN IN OSTER POGLED NA VSE RAZDALJE

Pri progresivnih steklih, posameznih zaradi razgibanega dizajna očalnih stekel vidi ostro na daleč blizu ter na vse vmesne razdalje, medtem, ko tega pri očalih, ki so namenjena samo za daleč ter samo za blizu ni.

Pri očalih namenjena samo daljavi ter bližini, vidite ostro le na te določene razdalje, medtem ko vmesne razdalje (npr. armatura v avtomobilu, računalnik,…) niso ostre.

NIČ VEČ ISKANJA VAŠIH OČAL

Vsi, ki imajo očala samo za daleč in samo za blizu morajo očala menjavati, kar pomeni, da ko gledajo na daleč in bi npr. v trgovini morali prebrati deklaracijo na živilu, le tega ne vidijo- morajo očala za daljavo sneti in poiskati očala za blizu, ter uporabiti le ta.

Na ta način pravtako hitreje uničimo očala, saj jih stalno menjavamo. Pogosto pa jih tudi založimo oz. izgubimo, saj jih mnogokrat odložimo tja, kjer nam je v danem trenutku najbližje.

Progresivna očala so namenjena celodnevni nošnji in ravno zaradi samega stekla, ki pokriva vse razdalje, ne potrebujete dvojnih očal, kar pomeni, da tudi očal ne rabite menjavati, saj vidite ostro ne glede na razdaljo, ki jo gledate.

ALI SE JE NA PROGRESIVNA OČALA TEŽKO NAVADITI?

Samo progresivno steklo se zelo razlikuje od klasičnega enožariščnega stekla. Medtem ko pri enožariščnih steklih lahko čez celotno steklo vidimo jasno, se pri progresivnih steklih pojavljajo cone, kjer je samo vidno polje omejeno. Pri tem je potrebno nekoliko navajanja, pri čemer, se vsak posameznik na progresivna stekla različno navaja.

Včina jih pri tem nima težav, določeni uporabniki pa potrebujejo čas, da se privadijo na drugačno očalno steklo. V parih dneh, težave glede samega navajanja ponavadi izginejo, saj nošnja očal osebo prisili, da najde pravilne kote za gledanje, kar pa čez čas postane povsem naravno, saj možgani naše oko pričnejo voditi skozi steklo podzavestno.

Sama očalna stekla se skozi čas pravtako spreminjajo. Glede na to kakšen dizajn samega stekla izberemo pa tudi lahko dodatno skrajšamo navajalni čas. Pravtako vam naši optiki ob prevzemu vaših očal tudi svetujejo glede uporabe ter nošnje, ter vam pokažejo kako pravilno gledati skozi očalna stekla, če ste prvič uporabniki takšnih očal.

KAKŠNA PROGRESIVNA STEKLA VAM PONUJA NAŠA OPTIKA?

V poslovalnicah optike Ghetaldus našim strankam ponujamo stekla vrhunskega ter svetovno znanega proizvajalca Zeiss, ter stekla odlične kvalitete znamke Synchrony, ki pravtako deluje v sklopu podjetja Zeiss.

Zeiss ponuja progresivna stekla različnih dizajnov ter cenovnih rangov, ki nudijo posamezniku maksimalno udobje ter čist pogled skozi očalna stekla.

Cenovno se najde steklo primerno za vsako osebo tudi za tiste, ki ne želijo odšteti za svoja očala ogromno denarja, a vseeno želijo kvaliteten proizvod s katerim bodo zadovoljni.

Glede same ponudbe pa je najbolje opraviti pregled, ter se v poslovalnici pogovoriti s optikom glede želj ter potreb, saj vam bo tako naša ekipa najbolje svetovala in za vas našla najbolj primeren produkt.

Bezjak Nuša
Optometristka

Prijava uporabnika

Naročilo na pregled

Obvezno polje.
Strinjam se z obdelavo podatkov in sprejemam pravilnik o zasebnosti

Prekini     Pošlji

Naročite se na brezplačno kontrolo vida v Ghetaldus Optiki

Obvezno polje.
Strinjam se z obdelavo podatkov in sprejemam pravilnik o zasebnosti

Prekini     Pošlji

Spletna stran uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo za personalizacijo vsebin in oglasov, omogočanje lastnosti družbenih medijev in analiziranje prometa. Podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta delimo s partnerji za družbene medije, oglaševanje in analizo, ki jih lahko združujejo z drugimi podatki, ki ste jim jih posredovali ali ki so jih zbrali, ko ste uporabljali njihove storitve. Z nadaljnjim uporabljanjem naših spletnih strani soglašate z našo uporabo piškotkov. Pravilnik o zasebnosti.

Naročite se na naše e-novice

Bodite prvi, ki boste izvedeli o najnovejših akcijah, razburljivih novicah in trendovskih izdelkih.

Vnesite veljaven e-mail naslov.
Strinjam se, da želim sprejemati e-novice GHETALDUS, obenem pa vem, da lahko naročništvo kadar koli prekličem, ter sprejemam pravilnik o zasebnosti.